Ventilatiesystemen

Woningventilatie

Maxi-trade luchtbehandeling  werkt samen met gekwalificeerde vakmensen, die door hun jarenlange ervaring op het gebied van luchtbehandeling en luchttechniek in staat zijn om een gedegen en eerlijk advies te geven.

Ventileren en/of luchtverplaatsing voor horeca, utiliteitsbouw, openbaren gebouwen, scholen, kantines, etc.!!
Ook voor luchtbehandeling in woonhuisomgeving bent u op het juiste adres.

Wij helpen uw graag verder, en indien gewenst kunnen wij op locatie een advies uitbrengen en samen  een toekomstig luchtbehandelingsproject realiseren.

Soorten ventilatiesystemen:

Woningventilatie kunnen we onderverdelen in 4 systemen

Ventilatiesysteem A

Natuurlijke luchtafvoer en luchtaanvoer

Bij deze installatie is geen mechanische hulp is. De verluchting gebeurt via ingebouwde ventilatieroosters in de ramen, dit gebeurd op een natuurlijke wijze. De luchtdoorlaatbaarheid van deze roosters kunnen handmatig aangepast worden. Het is wel belangrijk om voldoende verse lucht in de woning te laten circuleren, dit kan bijvoorbeeld deuren of  muren  te voorzien van  doorvoeropeningen. Vervuilde lucht kan afgevoerd worden via een verticaal ventilatiekanaal in de badkamer of keuken (vochtige ruimte )

Ventilatiesysteem B

Natuurlijke luchtafvoer en mechanische luchttoevoer

Een natuurlijke toevoer van lucht in huis is niet altijd vanzelfsprekend, als er bijvoorbeeld geen ramen open kunnen of er te weinig mogelijkheden zijn in de woning om te kunnen ventileren. In dat geval kunnen we verse lucht mechanisch laten aanvoeren. Zo hebben we een gecontroleerde toevoer van verse buitenlucht dat via een ventilator doorheen de woning wordt gestuwd. De afvoer en circulatie van de lucht gebeurt op dezelfde wijze als bij een systeem A.

Ventilatiesysteem C

Natuurlijke luchttoevoer en mechanische luchtafvoer

Wanneer het niet altijd mogelijk is om bevuilde lucht op een natuurlijke manier af te voeren, kunnen we een ventilatiesysteem met een mechanische luchtafvoer plaatsen. Hierbij wordt de vochtige en vervuilde lucht aangezogen via luchtkanalen in vochtige kamers zoals de keuken en badkamer. Bij dit systeem zal de luchtaanzuiging continu gebeuren. Dit systeem is zelf regulerend en ververst de lucht enkel indien nodig.
Ventilatiesysteem D – balansventilatie

Mechanische luchtafvoer en mechanische luchtaanvoer

Dit systeem is van begin tot einde een volledig gecontroleerd systeem. Dit wil zeggen dat de ventilatie compleet automatisch gestuurd wordt. Een netwerk van buizen door de woning, verdeeld deze lucht via ventilatieroosters in elke kamer zonder dat de verschillende luchtstromen elkaar kruisen. Dit principe wordt ook wel balansventilatie genoemd. Dit systeem is heel efficiënt en bijzonder energiezuinig aangezien ze de warmte terugwint.

 Bij Maxi-trade luchtbehandeling  kunt u terecht voor complete afzuiginstallaties en de daarbij behorende ventilatieproducten, ook kunnen wij op basis van offerte u een aanbieding doen, dit is uiteraard geheel vrijblijvend, indien gewenst neemt uw contact met ons op, wij helpen u graag met uw project.

Bij ons kunt u o.a.verder terecht voor:

  • Ventilatoren. ( ventilatorboxen,slakhuisventilatoren, buisventilatoren ).
  • Luchtbehandeling.
  • Ventielen en roosters.
  • Regelaars.
  • Kanaalwerk.
  • Spiraalbuis en hulpstukken.
  •  …..en nog veel meer.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.