Home
Airconditioningsysteem
      /   service  /   airconditioning

Airconditioning

Wat is een airconditioner?

Een airconditioner is een warmtepomp voorzien van invertertechniek, door deze toepassing koelt, verwarmt, bevochtigd, ontvochtigd en filtert de airco de lucht in een ruimte. Wij leveren hoogwaardige aircosystemen voor betrouwbare en energiezuinige klimaatoplossingen voor de particuliere en de zakelijke markt zoals in; woningen, hotels, restaurants, winkels, kantoren, ziekenhuizen, sport & recreatie.

Airconditioningssystemen voor een prettig klimaat

Een aircosysteem draagt bij aan een perfect binnenklimaat geheel afgestemd op uw wensen. In de zomer koelen en in de winter (bij)verwarmen. Door de invertertechniek gebeurd dit energiezuinig. De invertertechniek zorgt voor een zeer stille werking.
 
Over het algemeen worden aircosystemen gebruikt voor:  
 • Prettig werkklimaat (comfort)
 • Prettig woonklimaat (comfort)
 • Gezond, schoon binnenklimaat (ziekenhuizen)
 • Koelen van servers, computers, printers en elektrische apparatuur

Welke airco modellen zijn er? 

We kunnen een aantal airco modellen onderscheiden:

 • Wandmodel; dit airco systeem bestaat uit een binnengedeelte en een buitengedeelte en koelt of verwarmt één kamer (single-split). Dit is het meest voortkomende aircosysteem. Het binnengedeelte wordt gemonteerd aan de wand of muur in een bepaalde ruimte, zoals de slaapkamer of woonkamer. Het wandmodel is vanwege het compacte formaat zo goed als overal toepasbaar. De binnenunit wordt gekoppeld aan de buitenunit, die op het dak, buiten aan de muur of op de grond gemonteerd wordt. Wilt u meerdere kamers koelen en- of verwarmen? Dan kunt u meerdere binnenunits monteren op een buitenunit, dit heet multi-split.
 • Vloermodel; het type vloermodel is een airco unit die men zo laag mogelijk monteerd aan de wand of muur van de te koelen of te verwarmen ruimte. Over het algemeen zijn dit compacte units die de lucht langs de wand of muur omhoog blaast. De binnenunit wordt gekoppeld aan de buitenunit, die op het dak, aan de muur of op de grond gemonteerd wordt.
 • Cassettemodel; dit airco systeem is speciaal bestemd voor ruimtes met een verlaagd plafond. De binnenunit wordt geheel weggewerkt en enkel het uitblaaspaneel blijft zichtbaar, dit geeft een strakke "look". De binnenunit wordt gekoppeld aan de buitenunit, die op het dak, aan de muur of op de grond gemonteerd wordt.
 • Plafondmodel; het type plafondmodel is speciaal ontworpen als er geen of te weinig ruimte boven uw plafond is, ook als u weinig bouwkundige aanpassingen wenst is dit model uitermate geschikt. Dit airco systeem koelt of verwarmt grote ruimten zeer effectief. De binnenunit wordt gekoppeld aan de buitenunit, die op het dak, aan de muur of op de grond gemonteerd wordt.
 • Satellietmodel; dit model is zeer geschikt voor montage boven het plafond en voor toepassing in grotere ruimtes. Via geïsoleerde slangen, die aan de unit worden gemonteerd, wordt de geconditioneerde lucht naar inblaasroosters getransporteerd. Door deze techniek wordt de luchtsnelheid laag en zorgt voor een gelijkmatige verdeling, het geluidsniveau is hierdoor gering. Dit airco systeem is ook zeer geschikt voor montage waarbij meerdere kamers gekoelt of verwarmt dienen te worden. De binnenunit wordt gekoppeld aan de buitenunit, die op het dak, aan de muur of op de grond gemonteerd wordt.

Bekende en betrouwbare A-merkenAirconditioner geïnstalleerd

Wij werken samen met partners die bekend zijn met het leveren en monteren van aircosystemen en die zonodig ook het onderhoud kunnen uitvoeren. Onze partners zijn ervaren en bovendien gecertificeerd.

Onze airco merken

Bekijk onze airconditioners in de webshop
Leidingen en montage onderdelen zijn niet inbegrepen bij de aankoop van uw airconditioningssysteem, omdat elke situatie anders is. U kunt montage onderdelen, zoals koelleidingen en opstelframes, los bestellen via onze webshop.
 

Hoeveel watt (kW) dient mijn airco te hebben voor het warmen of koelen van een ruimte?

Formule: bereken het oppervlak (LxBxH) en vermenigvuldig dit met de factor 30, 40 of 50
 • Factor 30: Goed geïsoleerde ruimte, geen plat dak of schuin dak, weinig elektronische apparatuur en weinig mensen.
 • Factor 40: Minder goed geïsoleerde ruimte, veel glas en/of veel mensen werkzaam en/of veel elektronische apparatuur.
 • Factor 50: Een plat dak of schuin dak, ruimte op het zuiden, slechte isolatie, veel mensen en elektronische apparatuur.

​​Voorbeeld berekening

 • ​STAP 1 - Inhoud ruimte berekenen​: Een kamer bedraagt LxBxH = 5x5x2.5 meter = 62.5 m3​
 • STAP 2 - Factor toepassen: Factor 50
 • STAP 3 - Capacteit berekenen: 62.5 x 50 = 31.25 Watt = 3,2 kW. 
→ Om de ruimte goed te koelen, heeft u dus een airco systeem nodig van minimaal 3,2 kW. 


Airconditioning montage 

Wij helpen u graag met uw airconditioning project(en). Wij leveren en installeren complete airconditioningssystemen voor particulier (slaapkamer, serre, woonkamer) en commercieel gebruik (kantoren, horeca, winkels, benzinestations, vergaderruimtes). Wij werken uitsluitend met erkende installateurs met een "F-gassen certificaat" (BRL-200). Maxi-Trade Luchtventilatie is BRL-100 gecertificeerd, geregistreerd onder nummer: FGC-K107445/01.

Wilt u de airco zelf laten installeren?

Ondeskundige installatie van een split-airco kan leiden tot lekverlies van koudemiddelen, wat een bedreiging vormt voor het milieu. Het is van belang dat u de installatie van de voorgevulde split-airco laat uitvoeren door een F-gassen gecertificeerd bedrijf. U kunt via het online register zien welke installatiebedrijven gecertificeerd zijn.

Wij zijn wettelijk verplicht bij verkoop te controleren of de koper kan aantonen dat de installatie door een erkende installateur wordt uitgevoerd. Indien u niet van onze montage dienst gebruik maakt, vragen wij u om een document in te vullen waaruit blijkt dat u de installatie door een F-gassen gecertificeerde installateur laat uitvoeren – volgens de voorschriften van de Europese Verordening (EU) Nr. 517/2014. 

DOWNLOAD HIER HET F-GASSEN DOCUMENT


Airconditioning installeren bij Maxi-Trade Luchtventilatie


Bulletpoint maxi-tradeMaatwerk oplossingen
 
Bulletpoint maxi-tradeErvaren en gecertificeerde bedrijven en installateurs (BRL 100 en BRL 200)

Bulletpoint maxi-tradeLeveren én installeren van complete airconditioningssystemen
 
Bulletpoint maxi-tradeNa installatie een deskundig en periodiek onderhoud


Bulletpoint maxi-tradeAftersales