24/7 Gratis advies
Vakkundige installatie
Snelle levering in NL & BE
Keurmerk: Trusted Shops

Airconditioning systemen

Maxi-Trade Luchtventilatie levert én installeert complete airco systemen voor de zakelijke en particuliere markt zoals woningen, hotels, restaurants, winkels, kantoren, ziekenhuizen, sport en recreatie. Airco’s zijn betrouwbare en energiezuinige klimaatoplossingen voor het hele jaar.

Wat doet een airconditioner?

Een airconditioner of airco is een warmtepomp voorzien van invertertechniek. Door deze techniek ventileert, ontvochtigd, bevochtigd, filtert, koelt óf verwarmt de airco de lucht in een ruimte. Door de invertertechniek gebeurd dit energiezuinig en efficiënt.

Schone lucht en prettig klimaat

Een airco zorgt voor een comfortabel binnenklimaat, geheel af te stemmen naar uw wensen. Naast temperatuurregeling kan een airco dankzij filtertechnieken ook voor een schonere luchtomgeving zorgen en pollen, virussen, bacteriën en schimmels verwijderen.

In de zomer laat u de airco koelen en in de winter (bij)verwarmen. Zo biedt een airconditioningssysteem het hele jaar door comfort. De invertertechniek zorgt voor een zeer stille werking en met de slaap-modus kunt u een airco ook aan laten als u slaapt.

Toepassing airco systemen

Airco systemen zijn geschikt voor het koelen en verwarmen van woningen (slaapkamers, woonkamer, serre). Ook in winkels, kantoren (serverruimten, vergaderruimtes), bedrijfspanden, sportscholen, scholen, benzinestations en horecabedrijven wordt de warmtepomp toegepast.

Single-split airco vs multi-split airco

Als er sprake is van het koelen of verwarmen van één ruimte noemen we dat single-split. Is het de bedoeling dat er meerdere ruimtes worden gekoeld of verwarmt, dan hebben we het over multi-split. Vaak wordt de buitenunit dan aangesloten op 2 tot 5 binnenunits.

 • Single-split (1 buitenunit/1 binnenunit)
 • Multi-split (1 buitenunit/meerdere binnenunits)

Welke airco modellen zijn er?

Er is in feite voor elke situatie wel een airco model leverbaar: of de ruimte nu klein of groot is, er is gelukkig volop keuze om het juiste model te kiezen die aan uw wensen en woon- of werkomgeving voldoet. De ruime keuze maakt het aan de ene kant ook lastig om te kiezen, wij zetten de airco soorten hieronder op een rijtje.

Hieronder de airco modellen die wij kunnen aanbieden:

 • Wandmodel. De wandmodellen zijn veruit de meest verkochte airco systemen. Dit airco systeem bestaat uit een binnengedeelte en een buitengedeelte en koelt of verwarmt één kamer (single-split). Dit is het meest voortkomende aircosysteem. Het binnengedeelte wordt gemonteerd aan de wand of muur in een bepaalde ruimte, zoals de slaapkamer of woonkamer. Het wandmodel is vanwege het compacte formaat zo goed als overal toepasbaar. De binnenunit wordt gekoppeld aan de buitenunit, die op het dak, buiten aan de muur of op de grond gemonteerd wordt. Wilt u meerdere kamers koelen en- of verwarmen? Dan kunt u meerdere binnenunits monteren op een buitenunit, dit heet multi-split.
 • Satellietmodel; dit model is zeer geschikt voor montage boven het plafond en voor toepassing in grotere ruimtes. Via geïsoleerde slangen, die aan de unit worden gemonteerd, wordt de geconditioneerde lucht naar inblaasroosters getransporteerd. Door deze techniek wordt de luchtsnelheid laag en zorgt voor een gelijkmatige verdeling, het geluidsniveau is hierdoor gering. Dit airco systeem is ook zeer geschikt voor montage waarbij meerdere kamers gekoelt of verwarmt dienen te worden. De binnenunit wordt gekoppeld aan de buitenunit, die op het dak, aan de muur of op de grond gemonteerd wordt. Het satellietmodel wordt vooral gebruikt voor het koelen van servers, computers, printers en elektrische apparatuur.
 • Cassettemodel 60×60 of 90×90; dit airco systeem is speciaal bestemd voor ruimtes met een verlaagd plafond. De binnenunit wordt geheel weggewerkt en enkel het uitblaaspaneel blijft zichtbaar, dit geeft een strakke “look”. De binnenunit wordt gekoppeld aan de buitenunit, die op het dak, aan de muur of op de grond gemonteerd wordt.
 • Vloermodel; het type vloermodel is een airco unit die men zo laag mogelijk monteerd aan de wand of muur van de te koelen of te verwarmen ruimte. Over het algemeen zijn dit compacte units die de lucht langs de wand of muur omhoog blaast. De binnenunit wordt gekoppeld aan de buitenunit, die op het dak, aan de muur of op de grond gemonteerd wordt.
 • Kanaalmodellen
 • Plafondmodel: Plafondmodel; het type plafondmodel is speciaal ontworpen als er geen of te weinig ruimte boven uw plafond is, ook als u weinig bouwkundige aanpassingen wenst is dit model uitermate geschikt. Dit airco systeem koelt of verwarmt grote ruimten zeer effectief. De binnenunit wordt gekoppeld aan de buitenunit, die op het dak, aan de muur of op de grond gemonteerd wordt.
 • Mobiele airco

airco set

A-merken airconditioning

Maxi-Trade Luchtventilatie levert uitsluitend A-merken. Dit zijn airco merken die het beste verkocht worden en dus zeer betrouwbaar zijn en een uitstekende werking garanderen. De airco’s werken efficiënt en zijn zeer stil. Hieronder een opsomming van de A-merken die wij aanbieden:

 • Carrier
 • Daikin
 • LG
 • Mitsubishi Electric
 • Panasonic – Heating & cooling solutions

Wilt u het airco systeem door ons laten installeren? Dat kan!

Voor de installatie van uw airconditioningssysteem beschikken wij over het F-gassen certificaat (BRL-100). Wij uitsluitend met erkende monteurs met een F-gassen certificaat BRL-200.

Wilt u de airco zelf laten installeren? Let op!

U mag als afnemer de voorbereidingen voor het installeren van een airco systeem zelf uitvoeren, echter het in bedrijf stellen van het systeem dient door een F-gassen gecertificeerd bedrijf te gebeuren met rapportering in het logboek.

Ondeskundige installatie van een airco systeem kan leiden tot lekverlies van koudemiddelen, wat een bedreiging vormt voor het milieu. Het is van belang dat u de installatie van de voor gevulde split-airco laat uitvoeren door een F-gassen gecertificeerd bedrijf.

Wij zijn wettelijk verplicht dit bij verkoop te controleren en de koper is verplicht om aan te tonen dat de installatie door een erkende installateur wordt uitgevoerd. U kunt via het online register zien welke installatiebedrijven gecertificeerd zijn.

Kiwa gecertificeerd F-gassen logo

Airconditioning installeren bij Maxi-Trade Luchtventilatie

 1. Wij geven advies en bieden maatwerk oplossingen voor iedere situatie en omgeving
 2. Één van onze ervaren en gecertificeerde installateurs (BRL 200) maakt een afspraak met u
 3. Leveren én installeren van complete airconditioningssystemen
 4. Na installatie bieden wij een deskundig en periodiek onderhoud
 5. Als u de airco blijft onderhouden door een daarvoor gecertificeerde monteur blijft u recht hebben op uw garantie

 

Hoeveel watt (kW) dient mijn airco te hebben voor het warmen of koelen van een ruimte?

Formule: bereken het oppervlak (LxBxH) en vermenigvuldig met de factor 30, 40 of 50

 • Factor 30: Goed geïsoleerde ruimte, geen plat dak of schuin dak, weinig elektronische apparatuur en weinig mensen
 • Factor 40: Minder goed geïsoleerde ruimte, veel glas en/of veel mensen werkzaam en/of veel elektronische apparatuur
 • Factor 50: Een plat dak of schuin dak, ruimte op het zuiden, slechte isolatie, veel mensen en elektronische apparatuur

Voorbeeld berekening

 • STAP 1 – Inhoud ruimte berekenen: een kamer bedraagt LxBxH = 5x5x2.5 meter = 62.5 m3​
 • STAP 2 – Factor toepassen: factor 50
 • STAP 3 – Capaciteit berekenen: 62.5 x 50 = 31.25 Watt = 3,2 kW.

Om de ruimte goed te koelen, heeft u dus een airco systeem nodig van minimaal 3,2 kW.

© 2024 Alle rechten voorbehouden | Powered by iClicks