24/7 Gratis advies
Vakkundige installatie
Snelle levering in NL & BE
Keurmerk: Trusted Shops

Retourneren

Hoe stuur ik mijn order retour?

Wij raden u aan om via ons online retourformulier een retour aanvraag te doen. De vervolginstructies ontvangt u per e-mail zodra wij de aanvraag in behandeling hebben genomen.

Ga naar het retourformulier

Let op! Als na het retourneren van de producten blijkt dat het (vergaand) in gebruik is genomen of is beschadigd, kan er een waardevermindering in rekening worden gebracht.

Zijn er kosten verbonden aan het terugsturen van producten?

Ja, de retourkosten (portokosten) zijn voor eigen rekening.

Herroepingsrecht voor de consument bij bestelling via de website

U heeft het recht gedurende 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te ontbinden. Deze termijn begint te lopen vanaf het moment dat u de gehele bestelling van Maxi-Trade heeft ontvangen.

Nadat u een beroep heeft gedaan op zijn herroepingsrecht, dient de consument het product binnen 14 dagen naar Maxi-Trade terug te sturen, mits onbeschadigd, ongebruikt en bij voorkeur in de originele verpakking.

Indien u de overeenkomst overeenkomstig dit artikel ontbindt, dan zijn de verzendkosten in verband met het retourneren van het product voor uw rekening. Het risico van de retourzending rust tevens bij de verzender.

Maxi-Trade zal bij een ontbinding binnen 14 dagen nadat u een beroep heeft gedaan op uw herroepingsrecht en Maxi-Trade het product retour heeft ontvangen reeds betaalde gelden (aankoopprijs + de verzendkosten voor het toesturen van de bestelling) restitueren. Ontbindt u de overeenkomst gedeeltelijk en worden niet alle producten teruggestuurd, dan worden de verzendkosten voor het toesturen van de bestelling niet gerestitueerd.

Uitzonderingen op het herroepingsrecht

  • Indien u via de website een product heeft besteld dat naar uw specificaties wordt of is vervaardigd of een bestelling hebt geplaatst dat deels bestaat uit één of meerdere maatwerk producten – waaronder geurfilterkasten, afzuigkappen, spiraalbuizen, hulpstukken en overige kanaalwerk producten – of niet-voorraadartikelen of artikelen heeft besteld die niet worden aangeboden op onze website, dan heeft u niet het recht de overeenkomst ten aanzien van de op maat gemaakte producten kosteloos te annuleren of te ontbinden.
  • Een bedrijf dat via de website een bestelling heeft geplaatst, kan geen beroep doen op het herroepingsrecht.
  • Het herroepingsrecht geldt niet voor bestellingen die niet via de website tot stand zijn gekomen, zoals bij telefonische bestellingen of bestellingen die via de e-mail of WhatsApp zijn geplaatst.

Annulering en retourbeleid

Dit artikel geldt voor bedrijven en voor consumenten die niet via de website een bestelling hebben geplaatst. Een bestelling van maatwerk producten en kanaalwerk producten, waaronder spiraalbuizen en hulpstukken, kan niet geannuleerd worden en deze producten worden niet retour genomen.

Een bestelling van producten die niet vallen onder maatwerk producten, kan uiterlijk 1 werkdag voor de verzending geannuleerd worden. Een dergelijke annulering dient telefonisch te geschieden.

Producten die niet vallen onder deze maatwerk producten omschreven kunnen binnen 7 dagen na de levering geretourneerd worden, mits in de originele staat, onbeschadigd en in de originele verpakking. In een dergelijk geval worden annuleringskosten aan de klant in rekening gebracht. Deze annuleringskosten bedragen 35% van de netto inkoopwaarden van de geretourneerde producten.

Meer informatie over het retourbeleid en herroepingsrecht kunt u nalezen in onze Algemene Voorwaarden.

Bekijk Algemene Voorwaarden

Wat is het retouradres?

Dit kan verschillen. Het retouradres ontvangt u via e-mail na het digitaal invullen van ons retourformulier.

Maxi-Trade Luchtventilatie logo

© 2024 Alle rechten voorbehouden | Powered by iClicks