24/7 Gratis advies
Vakkundige installatie
Snelle levering in NL & BE
Keurmerk: Trusted Shops

Condenskappen

Met een condenskap horeca wordt verdampt water of condenswater opgevangen en afgevoerd via het afzuigkanaal. De filters zijn vervangen door een bewerkte plaat die de waterdamp absorbeert. Een condenskap is eigenlijk onmisbaar in een horeca keuken, waarbij door koken, stoom uit een vaatwasser of kookketels condens ontstaat. Wanneer condenswater snel en efficiënt wordt afgevoerd kan het vocht niet neerslaan op voorwerpen in de omgeving en wordt de kans op schimmel zeer klein. De keuken blijft schoon en fris! Onze RVS condenskap heeft een afvoerkraan voor watercirculatie.

Unnicooking logo

Condenskap voor de horecakeuken

Met een condenskap horeca wordt verdampt water of condenswater opgevangen en afgevoerd via het afzuigkanaal. De filters zijn vervangen door een bewerkte plaat die de waterdamp absorbeert. Een condenskap is bijna onmisbaar in een horeca keuken, waarbij door koken, stoom uit een vaatwasser of kookketels condens ontstaat. Wanneer condenswater snel en efficiënt wordt afgevoerd kan het vocht niet neerslaan op voorwerpen in de omgeving en wordt de kans op schimmel zeer klein. De keuken blijft schoon en fris! Onze RVS condenskap heeft een afvoerkraan voor watercirculatie.

Waarom kies ik voor een condenskap?

Scheikundig gezien is condensatie de faseovergang van een gas- of dampvorm naar een vloeistof. Condenseren is dan ook het tegenovergestelde van verdampen. Hoeveel water er wordt gecondenseerd, is afhankelijk van de temperatuur en het type lucht. Stoom bijvoorbeeld bevat bijna 100% waterdamp.

Als waterdamp niet wordt afgevoerd, zal het vocht neerslaan op voorwerpen die in buurt staan, zoals kastjes, maar ook op muren, ramen of het plafond. Hierdoor kan in een slecht geventileerde ruimte als gevolg schimmel ontstaan. Zeker in horeca grootkeukens waar urenlang wordt gekookt is het belangrijk dat de waterdampen zo snel en efficiënt mogelijk worden afgevoerd. Het is dus noodzakelijk dat de waterdamp ergens heen kan. Met een condenskap wordt dit probleem opgelost en blijft de keuken schoon en fris!

Condenskap in de horeca keuken

Een RVS condenskap wordt gebruikt in onder andere spoelkeukens in restaurants. Hier kampen veel chefs en personeel in de horeca met alle vochtige dampen van de spoelmachines en vaatwasmachines. In dit soort situaties kiest het horecabedrijf vaak voor een condenskap.

Condenskap bij Maxi-Trade Luchtventilatie

Wij leveren in principe 2 modellen in de maten (BxDxH) 1000x1000x400 en 1500x1500x400 mm.

Condenskap producteigenschappen

Montage condenskap

Wilt u dat wij de condenskap leveren én monteren? Neem dan contact met ons op om een werkbezoek in te plannen met onze monteur. Wij kijken graag samen met u naar de situatie en leveren hiervoor maatwerk oplossingen.

Vraag een offerte aan

© 2024 Alle rechten voorbehouden | Powered by iClicks