24/7 Gratis advies
Vakkundige installatie
Snelle levering in NL & BE
Keurmerk: Trusted Shops

Airconditioning

Het creëren van een comfortabel binnenklimaat gaat verder dan alleen temperatuur controle. Dankzij moderne technologieën en systemen kan een airconditioningsysteem ervoor zorgen dat u het hele jaar door in een gezonde en comfortabele omgeving leeft. Ideaal voor thuis in ruimten zoals de slaapkamer en de woonkamer, maar ook in zakelijke werkruimten zoal kantoren, horeca, sportscholen en winkels!

Wilt u het aircosysteem door Maxi-Trade Luchtventilatie laten installeren? Wij beschikken over BRL-100 bedrijfscertificering en onze monteurs beschikken over BRL-200 persoonscertificering (STEK-monteurs).

Vraag een offerte aan

Waarom aanschaffen airconditioning?

Airconditioning biedt niet alleen verkoeling tijdens de hete zomermaanden, maar kan ook pollen, virussen, bacteriën en schimmels uit de lucht filteren. Dit zorgt voor een schonere lucht in uw leef- of werkruimte, wat vooral gunstig is voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen.

Verwarmen in de wintermaanden

Buiten dat biedt airconditioning in de wintermaanden warmte en dit is energiezuiniger dan met een cv-ketel, dit vanwege de traditionele cv-ketel minder snel op temperatuur komt en meer energie vraagt. Daardoor is aanschaffing van een aircosysteem om te warmen zeker rendabel en dus goedkoper dan de gewone verwarming.

De diverse toepassingen van airconditioning

Airco voor thuis

Koelen en- of verwarmen: of u nu een airco kopen wilt voor uw slaapkamer, woonkamer of studeerkamer, het is essentieel dat deze aansluit bij uw behoeften. Moderne airconditioningsystemen zijn stil, energiezuinig en kunnen zelfs op afstand worden bediend met een smartphone. Daarnaast beschikken een aantal airco’s over een verwarmingssysteem. Zo kunt u de airco ook in de wintermaanden gebruiken. 

Airco voor zakelijke ruimten

Koelen en- of verwarmen: een comfortabel binnenklimaat is niet alleen thuis belangrijk. Ook op kantoor, in winkels of in horecagelegenheden is een goede airconditioning cruciaal. Een optimale temperatuur verhoogt de productiviteit en zorgt ervoor dat klanten zich prettiger voelen.

Het belang van betrouwbare merken

Als u overweegt een airconditioning te kopen, is het raadzaam om te kiezen voor een betrouwbaar merk. Bij Maxi-Trade Luchtventilatie werken we samen met gecertificeerde partners en bieden we enkele van de meest gerespecteerde merken in de industrie.

Enkele van de merken waarmee we werken zijn:

Deze fabrikanten zijn bekend om hun kwaliteit, duurzaamheid en innovatieve technologieën.

Airconditioning installatie

Het is cruciaal dat de airco correct wordt geïnstalleerd om ervoor te zorgen dat deze efficiënt werkt en dat er geen koudemiddelen lekken. Een ondeskundige installatie kan leiden tot milieuproblemen en minder efficiëntie van het apparaat. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een F-gassen gecertificeerd bedrijf voor de installatie van uw airconditioningsysteem.

Bij Maxi-Trade Luchtventilatie werken we uitsluitend met erkende monteurs die zijn opgeleid en gecertificeerd zijn om de klus correct uit te voeren. Wij beschikken over BRL-100 bedrijfscertificering en onze monteurs beschikken over BRL-200 persoonscertificering (STEK-monteurs).

Of u nu op zoek bent naar een airconditioningsysteem voor thuis of voor uw bedrijf, het is essentieel om een geïnformeerde keuze te maken. Kies voor kwaliteit, betrouwbaarheid en professionaliteit. Wilt u het aircosysteem door Maxi-Trade Luchtventilatie laten installeren?

Vraag een offerte aan

Hoe bereken ik de benodigde capaciteit (kW) voor de airco’s?

Formule: bereken de inhoud m3 (LxBxH) van de ruimte en vermenigvuldig met de factor 30, 40 of 50. Door het aantal m3 te vermenigvuldigen met de factor (watt), berekend u het aantal kW’s dat u nodig heeft. 1000 watt is 1 kW. Welke factor uw ruimte heeft, kunt u hieronder terugvinden. Bij veel ruimtes kan factor 40 aangehouden worden.

  • Factor 30: Goed geïsoleerde ruimte, geen plat dak of schuin dak, weinig elektronische apparatuur en weinig mensen
  • Factor 40: Minder goed geïsoleerde ruimte, veel glas en/of veel mensen werkzaam en/of veel elektronische apparatuur
  • Factor 50: Een plat dak of schuin dak, ruimte op het zuiden, slechte isolatie, veel mensen en elektronische apparatuur

Voorbeeld berekening

  • STAP 1 – Inhoud ruimte berekenen: een kamer bedraagt LxBxH = 5x5x2.5 meter = 62.5 m3​
  • STAP 2 – Factor toepassen: factor 50
  • STAP 3 – Capaciteit berekenen: 62.5 x 50 = 3125 watt = 3,2 kW.

Om de ruimte goed te koelen, heeft u dus een airco systeem nodig van minimaal 3,2 kW.

Essentiële airconditioning installatiematerialen

Een effectieve en efficiënte installatie van uw airconditioningsysteem is niet alleen afhankelijk van de airco zelf, maar ook van de kwaliteit en geschiktheid van het gebruikte installatiemateriaal. Ook het installatiemateriaal kunt u in onze webshop vinden. 

Door te kiezen voor kwalitatief hoogwaardig installatiemateriaal zorgt u niet alleen voor een langere levensduur van uw airconditioningsysteem, maar ook voor optimale prestaties en veiligheid.

R32 koelmiddel airco logo

© 2024 Alle rechten voorbehouden | Powered by iClicks