24/7 Gratis advies
Vakkundige installatie
Snelle levering in NL & BE
Keurmerk: Trusted Shops

Airconditioning

Het creëren van een comfortabel binnenklimaat gaat verder dan alleen temperatuurcontrole. Dankzij moderne technologieën en systemen kan een airconditioningsysteem ervoor zorgen dat u het hele jaar door in een gezonde en comfortabele omgeving leeft. Ideaal voor thuis in ruimten zoals de slaapkamer en de woonkamer, maar ook in werkruimten!

Waarom is airconditioning essentieel?

Airconditioning biedt niet alleen verkoeling tijdens de hete zomermaanden, maar kan ook pollen, virussen, bacteriën en schimmels uit de lucht filteren. Dit zorgt voor een schonere lucht in uw leef- of werkruimte, wat vooral gunstig is voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen.

De diverse toepassingen van airconditioning

Airco voor thuis

Of u nu een airco kopen wilt voor uw slaapkamer, woonkamer of studeerkamer, het is essentieel dat deze aansluit bij uw behoeften. Moderne airconditioningsystemen zijn stil, energiezuinig en kunnen zelfs op afstand worden bediend met een smartphone. Daarnaast beschikken een aantal airco’s over een verwarmingssysteem. Zo kunt u de airco ook in de wintermaanden gebruiken. 

Airco voor zakelijke ruimten

Een comfortabel binnenklimaat is niet alleen thuis belangrijk. Ook op kantoor, in winkels of in horecagelegenheden is een goede airconditioning cruciaal. Een optimale temperatuur verhoogt de productiviteit en zorgt ervoor dat klanten zich prettiger voelen.

Het belang van betrouwbare merken

Als u overweegt een airconditioning te kopen, is het raadzaam om te kiezen voor een betrouwbaar merk. Bij Maxi-Trade Luchtventilatie werken we samen met gecertificeerde partners en bieden we enkele van de meest gerespecteerde merken in de industrie.

Enkele van de merken waarmee we werken zijn:

Deze fabrikanten zijn bekend om hun kwaliteit, duurzaamheid en innovatieve technologieën.

Airconditioning montage en installatie

Het is cruciaal dat de airco correct wordt geïnstalleerd om ervoor te zorgen dat deze efficiënt werkt en dat er geen koudemiddelen lekken. Een ondeskundige installatie kan leiden tot milieuproblemen en minder efficiëntie van het apparaat. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een F-gassen gecertificeerd bedrijf voor de installatie van uw airconditioningsysteem. Bij Maxi-Trade Luchtventilatie werken we uitsluitend met erkende monteurs die zijn opgeleid en gecertificeerd om de klus correct uit te voeren. 

Of u nu op zoek bent naar een airconditioningsysteem voor thuis of voor uw bedrijf, het is essentieel om een geïnformeerde keuze te maken. Kies voor kwaliteit, betrouwbaarheid en professionaliteit. Ook voor airconditioning installatie bent u bij Maxi-Trade aan het juiste adres.

Wilt u de airco zelf laten installeren?

Ondeskundige installatie van een split-airco kan leiden tot lekverlies van koudemiddelen, wat een bedreiging vormt voor het milieu. Het is van belang dat u de installatie van de voorgevulde split-airco laat uitvoeren door een F-gassen gecertificeerd bedrijf.

Wij zijn wettelijk verplicht dit bij verkoop te controleren en de koper is verplicht om aan te tonen dat de installatie door een erkende installateur wordt uitgevoerd. U kunt via het online register zien welke installatiebedrijven gecertificeerd zijn.

Neem contact op

Hoeveel watt (kW) dient mijn airco te hebben voor het warmen of koelen van een ruimte?

Formule: bereken het oppervlak (LxBxH) en vermenigvuldig met de factor 30, 40 of 50

Voorbeeld berekening

Om de ruimte goed te koelen, heeft u dus een airco systeem nodig van minimaal 3,2 kW. 

Essentiële airconditioning installatiematerialen

Een effectieve en efficiënte installatie van uw airconditioningsysteem is niet alleen afhankelijk van de airco zelf, maar ook van de kwaliteit en geschiktheid van het gebruikte installatiemateriaal. Ook het installatiemateriaal kunt u in onze webshop vinden. 

Airco toebehoren:  Van afstandsbedieningen tot waterpompen, de juiste toebehoren verhogen de functionaliteit en levensduur van uw airco.

Bevestigingsmateriaal: Stevige en correcte bevestiging van zowel binnen- als buiteneenheden is cruciaal. Goede wandbeugels, opstellingsbalken en omkasting garanderen dat uw systeem stabiel blijft en optimaal presteert.

Koelleidingen: Deze zijn van essentieel belang voor het transport van het koudemiddel tussen de binnen- en buiteneenheid. De juiste kwaliteit en dikte zorgen voor optimale koelprestaties.

Gootsystemen: Een nette afwerking en bescherming van de koelleidingen en bedrading is cruciaal. Gootsystemen zorgen ervoor dat alles veilig en esthetisch is weggewerkt.

Elektra: Van kabels en aansluitmateriaal tot zekeringen en contactoren, de juiste elektrische componenten zorgen voor een veilige en energiezuinige werking van uw airconditioningsysteem.

Door te kiezen voor kwalitatief hoogwaardig installatiemateriaal zorgt u niet alleen voor een langere levensduur van uw airconditioningsysteem, maar ook voor optimale prestaties en veiligheid.

© 2023 Alle rechten voorbehouden | Powered by iClicks