24/7 Gratis advies
Vakkundige installatie
Snelle levering in NL & BE
Keurmerk: Trusted Shops

Luchtbehandelingskasten (WTW)

WTW luchtbehandelingskasten met een capaciteit van 750 m3/h. Met geïntegreerde warmtewisselaar voor warmteterugwinning. Linker en rechter uitvoering. Compleet met Plug and play regeling. Geschikt voor plafondmontage. Met energiezuinige EC-motor. Beschermingsklasse IP54. De WTW unit is voorzien van paneelfilters F7/M5, eenvoudig te reinigen. Bij Maxi-Trade Luchtventilatie verkrijgbaar van het merk Ruck en Soler & Palau.

Wat is WTW ventilatie?

WTW is een afkorting voor warmteterugwin. Warmteterugwinning is een manier van ventileren waarbij zo min mogelijk warmte verloren gaat. Als u gebruik maakt van WTW ventilatie wordt de gebruikte, warme lucht eenvoudig afgevoerd, de warmte van deze lucht wordt overgedragen aan de verse, koude lucht die door het ventilatiesysteem binnen het huis in stroomt. De warmte uit de gebruikte lucht zou anders verloren gaan, maar met een WTW unit, ook wel warmteterugwinunit genoemd, kunt u zo aanzienlijk besparen op uw energieverbruik.

Ventilatiesysteem D

Het WTW systeem staat ook bekend onder de naam ‘ventilatiesysteem D’. Een WTW unit houdt de luchtstromen in je woning in balans, waardoor dit ook wel balansventilatie wordt genoemd.

Verse luchtstromen met WTW

Net als bij een mechanische ventilator voert het WTW systeem vervuilde lucht af, maar zorgt daarnaast ook voor een verse luchtstroom. De warmte van de vervuilde lucht wordt door de geïntegreerde warmtewisselaar overgedragen aan de verse buitenlucht, zodat deze op temperatuur is bij het binnenstromen van de woning. Hierdoor onstaat optimale warmteterugwinning. De uitgaande en inkomende luchtstromen komen hierbij niet met elkaar in aanraking. Vervelende, koude luchtstromen in uw woning zijn dus verleden tijd. In de zomer werkt dit principe andersom, waardoor het WTW systeem juist voor enige verkoeling kan zorgen.

© 2024 Alle rechten voorbehouden | Powered by iClicks