24/7 Gratis advies
Vakkundige installatie
Snelle levering in NL & BE
Keurmerk: Trusted Shops

Geurfilterkasten voor horeca keukens

Regelgeving horecabedrijf

De eisen die gesteld worden voor horecakeukens die vervuiling en geuren uitstoten kunnen per gemeente verschillen, het is aan te raden om vooraf binnen uw gemeente de regelgeving hierover te raadplegen. Steeds vaker (met name voor horeca exploitanten) wordt het verplicht om een geurfilterkast aan te schaffen die de vervuiling en geur van (kook)lucht filtert.

Wat is een geurfilterkast?

Een geurfilterkast is een stalen kast met een ingebouwde ventilator (verschillende capaciteiten), koolstofpatronen en een zakkenfilter en-of doosfilter. De geurfilterkast wordt achter de afzuigkap geïnstalleerd, de ventilator zorgt ervoor dat de aangezogen kooklucht wordt gefilterd en de vetten worden opgevangen door de zak of doosfilter. De vetten worden in een apart opslaggedeelte opgevangen. Het resultaat is dat schone en reukloze lucht wordt uitgeblazen!

Bekijk geurfilterkasten in de webshop

Werking van geurfilterkasten

  • Aanzuigkamer: de vervuilde lucht wordt aangezogen
  • Zakkenfilterhouder: deze zorgt voor het filteren van vet en stofdeeltjes uit de vervuilde lucht
  • Koolstof patroonhouder: het filteren van geurmoleculen uit de vervuilde lucht
  • Ventilatieruimte, perskamer: de gefilterde lucht wordt afgezogen en afgevoerd

Welk types geurfilterkasten zijn er?

De geurfilterkasten die wij leveren zijn leverbaar met of zonder motor en hebben een behuizing van gegalvaniseerd staal. Wij hebben een selectie gemaakt van de meest voorkomende en meest gebruikte geurfilterkasten die worden gebruikt in onder andere horeca keukens.

Afhankelijk van de situatie kunnen wij 3 modellen aanbieden:

  • Geurfilterkast compact zonder motor. Koolstofpatronen en doosfilters ingebouwd in stalen kast, leverbaar van 1 tot 32 koolstoffilters. Deze kasten worden vooral gemonteerd in ventilatiesystemen waar ruimtegebrek is, de motor kan in dit geval op een andere plaats in het systeem opgehangen worden (buiten de geurfilterkast om).
  • Geurfilterkast compact met motor. Zeer compact formaat, modellen zijn leverbaar in de range van 3250 tot 7000 m3/h. De geurfilterkasten worden geleverd inclusief een afzuigmotor, koolstofpatronen en doosfilters.
  • Geurfilterkast compleet met motor. Deze modellen zijn standaard leverbaar in de range van 1500 tot 7000 m3/h. Compleet geleverd met afzuigmotor, koolstofpatronen en zakkenfilters. Geurfilterkasten met een luchtcapaciteit van meer dan 22.000 m3/h zijn op aanvraag leverbaar.

Bekijk ons aanbod geurfilterkasten in de webshop

Montage geurfilterkast

De geurfilterkast kunt u door ons laten monteren. Wij adviseren graag onze opdrachtgevers en leveren voor elke situatie maatwerk. Maxi-Trade Luchtventilatie werkt uitsluitend met erkende monteurs en gespecialiseerde vakmensen. Vragen over de montage mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op.

Neem contact op voor meer informatie

© 2023 Alle rechten voorbehouden | Powered by iClicks