24/7 Gratis advies
Vakkundige installatie
Snelle levering in NL & BE
Keurmerk: Trusted Shops

Airconditioning laten installeren

U heeft al een standaard montage vanaf € 745 (voor wandmodellen t/m 3,5 kW) exclusief BTW en exclusief montage materialen.

In de hedendaagse woningen en zakelijke ruimtes is airconditioning geen luxe meer, maar een noodzaak. Of het nu gaat om het creëren van een comfortabel klimaat thuis of het waarborgen van een productieve werkomgeving, het installeren van airconditioning biedt talloze voordelen. Maar hoe gaat het proces in zijn werk, en wat zijn de kosten van airco laten plaatsen bij Maxi-Trade?

Airco laten installeren? Doe direct een aanvraag via ons contactformulier en wij sturen u een offerte gebaseerd op uw situatie.

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan

De voordelen van het kiezen voor Maxi-Trade

Als u overweegt om een airconditioning te laten installeren in huis of op de werkplek, dan is het kiezen van een betrouwbare partner van essentieel belang. Bij Maxi-Trade Luchtventilatie bieden wij diensten aan zowel particulieren als zakelijke klanten. Van woningen en kantoren tot (sport)scholen en horecagelegenheden, we hebben een breed scala aan ervaring in diverse settings.

Neem gerust contact met ons op om te kijken naar de mogelijkheden.

Het belang van een F-gassen gecertificeerde installateur

Het milieu is een gedeelde verantwoordelijkheid. Daarom garanderen wij als een F-gassen gecertificeerd bedrijf dat uw installatie op de meest milieuvriendelijke manier gebeurt, zonder onnodige emissies van koudemiddelen. Maxi-Trade Luchtventilatie beschikt over een BRL-100 certificaat en is geregistreerd onder nummer: FGC-K107445/02 (KIWA gecertificeerd). Onze monteurs zijn BRL-200 gecertificeerd (persoons-certificaat).

Kiwa gecertificeerd F-gassen logo

Kosten airconditioning installeren: Wat te verwachten

“Wat kost een airco laten plaatsen?” is een vraag die velen stellen. Terwijl de prijs kan variëren afhankelijk van uw behoeften, biedt Maxi-Trade Luchtventilatie transparante kosten voor de diensten die wij aanbieden.

Wat is inbegrepen in een standaardmontage (zonder materialen)?

  • € 745 ex. BTW voor een single-split wandmodel airco 2,5 kW en 3,5 kW (1 binnen, 1 buiten)
  • € 795 ex. BTW voor een single-split wandmodel airco 5,0 kW en hoger (1 binnen, 1 buiten)
  • Alle andere airco modellen zijn prijs op aanvraag (cassette, vloer, satelliet, multi-split)

Het installeren van de binnenunit en de buitenunit
Het aanleggen van de benodigde koelleidingen, condensafvoer, elektra en afwerk- en hulpstukken
Ophanging buitenunit met een muurbeugel of opstellingsbalken (trillingsdempend bevestigingsmateriaal), indien nodig
Elektrische aansluiting naar wandcontactdoos of koppeldoos (niet ingewerkt, maximaal 1,5 meterrechts of links van de buitenunit)
Koeltechnische installatie volgens voorschriften BRL 100: afpersen, vacuümeren en controleren van de lekdichtheid van de leidingen en werking de units
Testen en inbedrijfstellen van het airconditioningsysteem
Vastleggen van de meetgegevens in een opleverrapport (digitaal)
Alle nodige boorwerken voor de leidingen inclusief afdichten (uitgezonderd boren van gaten in massief beton, stalen muren en daken)
Korte gebruiksinstructie bij oplevering van de installatie
1 jaar garantie op de installatie
3 of 5 jaar garantie op onderdelen en plaatsing, mits jaarlijks gedegen en aantoonbaar onderhoud gepleegd door een F-gassen gecertifieerd monteur

Wat valt buiten de standaardmontage?

Hoewel onze standaardmontage een breed scala aan diensten dekt, zijn er enkele diensten die extra in rekening worden gebracht en apart gefactureerd worden. Het uurtarief is € 65 uur excl. BTW.

Koelleiding en flarekoppelingen
Condensslang (afvoer)
Benodigde materialen, zoals een stuurstroomkabel, werkschakelaar, leidinggoten (wit of crème) en afwerk- en hulpstukken
Muurbeugel of opstellingsbalken (trillingsdempend bevestigingsmateriaal)
Vervangen standaard flairkoppelingen door gelaste koppelingen aan binnen en buitenunit, indien nodig
Boren van gaten in massief beton, stalen muren en daken. Betonboringen geschieden op eigen risico. Betonboorder inhuren: Prijs op aanvraag
Leveren en monteren van een condenswaterpomp indien er geen natuurlijk afschot mogelijk is
Elektrotechnische leveringen en werkzaamheden, zoals bijvoorbeeld uitbreiden groepenkast
Huur van steiger of hoogwerker indien noodzakelijk voor de plaatsing en montage buitenunit
Het werken vanaf 3 meter hoog. Situatie afhankelijk
Demonteren van de oude unit (binnen en buiten)
Schilder en stuc werkzaamheden
Eventuele parkeerkosten
Brandstoftoeslag indien wij monteren buiten >30 km van Lelystad. Hiervoor berekenen wij € 0,35 ex. BTW per km.

 Tips voordat u een airco laat plaatsen

Het is altijd een goed idee om goed voorbereid te zijn voordat u overgaat tot de installatie. De volgende onderdelen zijn noodzakelijk op locatie:

  • Er moet een geaard stroompunt zijn binnen 3 meter
  • Elektrische aansluiting op randaarde wandcontactdoos of ander spanningspunt met voldoende capaciteit binnen 3 meter van de binnenunit
  • De groep dient afgezekerd te zijn met minimaal 16 ampère voor airco’s tot 5,0 kW, daarboven 20 ampère
  • Elektrotechnische voedingsbekabeling vanaf de meterkast naar het airconditioning systeem binnen- en buitenunit dient door de klant vooraf de installatie datum aangelegd te zijn
  • Condensafvoer binnenunit naar buiten op natuurlijk afschot

Wij komen graag eerst langs om de situatie op dat moment te bepalen. Voor vragen over de montage kunt u ons altijd mailen of bellen.

Ons assortiment: Kiezen voor kwaliteit en betrouwbaarheid

Bij Maxi-Trade Luchtventilatie kiezen we voor niets minder dan het beste. Met een assortiment van topmerken zoals Carrier, Daikin, LG, Mitsubishi, en Panasonic, bent u verzekerd van kwaliteit en duurzaamheid wanneer u besluit een airconditioning te kopen en te installeren via ons. Bekijk het assortiment airconditionings

Geen idee welke airco u nodig heeft? Of eerst een airco zien voordat u het koopt? Dat kan! U bent welkom in onze airco showroom op de Bolderweg 43 A te Lelystad, voor gratis advies en een kop koffie. Hier kunnen wij diverse wandmodellen van Mitsubishi, Panasonic, LG en Sinclair demonstreren. Neem van te voren even contact op voor een afspraak zodat een adviseur voor u aanwezig is.

Airco installeren door een ander bedrijf

Let op: indien u niet van onze montagedienst gebruik maakt, vragen wij u om een document in te vullen waaruit blijkt dat u de installatie door een F-gassen gecertificeerde installateur laat uitvoeren – volgens de voorschriften van de Europese Verordening (EU) Nr. 517/2014. U ontvangt dit formulier na aankoop per mail. Lees meer in onze algemene voorwaarden.

Download het F-gassen document

Airco onderhoud

Wij raden aan om uw airco systeem 1x per 1 of 2 jaar te voorzien van een onderhoudsbeurt. Met periodieke onderhoud blijft uw airconditioner in optimale conditie.

Onze deskundige monteurs voeren grondige inspecties uit, zoals filterinspectie, het reinigen van de filters en het controleren van het koudemiddel. Ook het optisch schoonmaken van de buitenunit en het schoonmaken en stofvrij maken van de binnenunit hoort hierbij. Wij hanteren een basisprijs van € 150,00 ex. BTW voor single-split sets (1x binnen- en 1x buitenunit).

Voor meer informatie en (meerprijs)kosten kunt u ons bellen, WhatsAppen of mailen.

Neem contact op

© 2024 Alle rechten voorbehouden | Powered by iClicks