24/7 Gratis advies
Vakkundige installatie
Snelle levering in NL & BE
Keurmerk: Trusted Shops

Montage airconditioning

U heeft al een standaard montage vanaf € 800 (t/m 3,5 kW) exclusief BTW en inclusief (standaard) montage materialen.

Airconditioning installatie door Maxi-Trade Luchtventilatie

Wij leveren en monteren zowel voor de particuliere als de zakelijke markt; denk hierbij aan woningen, winkels, kantoren, (sport)scholen en horecabedrijven. Wij leveren en monteren airconditionings systemen in een straal van maximaal <60 km van Lelystad. Voor projecten buiten deze straal kunnen wij een beroep doen op monteurs die landelijk voor ons monteren als zelfstandige (ZZP). Neem gerust contact met ons op om te kijken naar de mogelijkheden.

Neem contact op

F-gassen gecertificeerd voor ondernemingen

De installatie mag in het kader van milieubescherming uitsluitend plaatsvinden door daartoe gecertificeerde bedrijven (F-gassen certificaat). Een erkende installateur garandeert een optimale aansluiting, voorkomt emissies van koudemiddelen en is op de hoogte van alle (technische) eisen, waaraan elke installatie moet voldoen.

Maxi-Trade Luchtventilatie beschikt over een BRL-100 certificaat en is geregistreerd onder nummer: FGC-K107445/02 (KIWA gecertificeerd). Onze monteurs zijn BRL-200 gecertificeerd (persoons-certificaat).

Ik laat de airco installeren door een ander bedrijf

Let op: indien u niet van onze montagedienst gebruik maakt, vragen wij u om een document in te vullen waaruit blijkt dat u de installatie door een F-gassen gecertificeerde installateur laat uitvoeren – volgens de voorschriften van de Europese Verordening (EU) Nr. 517/2014. U ontvangt dit formulier na aankoop per mail. Lees meer in onze algemene voorwaarden.

Download het F-gassen document

Uitzonderingen
Als u wederverkoper of geen eindgebruiker bent van de aangeschafte airconditioner(s) bij Maxi-Trade, dan hoeft u dit document niet in te vullen. Wij houden wel een administratie bij waaruit blijkt dat u niet de eindgebruiker bent van de airconditioning.

Wat is bij een standaard montage inbegrepen?

Het installeren van de binnenunit en de buitenunit, met max. 4 meter kabelgoot en koelleiding.
Benodigde materialen, zoals een stuurstroomkabel, werkschakelaar, leidinggoten (wit of crème) en afwerk- en hulpstukken.
Ophanging buitenunit met een muurbeugel of opstellingsbalken (trillingsdempend bevestigingsmateriaal), indien nodig.
Elektrische aansluiting naar wandcontactdoos of koppeldoos (niet ingewerkt, maximaal 1,5 meter rechts of links van de buitenunit). Zekering ten behoeve van airco moet reeds voorzien zijn (min. 16 A. voor airco’s tot 5,0 kW, daarboven 20A).
Condensafvoer van binnen naar buiten van max. 4 meter met natuurlijke afschot.
Vervangen standaard flairkoppelingen door gelaste koppelingen aan binnen en buitenunit, indien nodig.
Koeltechnische installatie volgens voorschriften BRL 100: afpersen, vacuümeren en controleren van de lekdichtheid van de leidingen en werking de units.
Testen en inbedrijfstellen van het airconditioningsysteem.
Vastleggen van de meetgegevens in een opleverrapport (digitaal).
 Alle nodige boorwerken voor de leidingen inclusief afdichten. ( uitgezonderd boren van gaten in massief beton, stalen muren en daken ). Zie NIET standaard inbegrepen.
Korte gebruiksinstructie bij oplevering van de installatie.
3 of 5 jaar garantie op onderdelen en plaatsing, mits jaarlijks gedegen en aantoonbaar onderhoud gepleegd door een F-gassen gecertifieerd monteur.

Wat is NIET standaard inbegrepen?

De volgende punten zijn extra werkzaamheden en zijn tegen een meerprijs.

Extra koelleiding + kabelgoot + bekabeling en afwerking. €50 per meter voor 1/4” – 3/8” leiding (2,5 of 3,5 kW per unit).
Extra koelleiding + kabelgoot + bekabeling en afwerking. €55 per meter voor 1/4″ – 1/2″ leiding (5 of 7 kW per unit).
Boren van gaten in massief beton, stalen muren en daken. Betonboringen geschieden op eigen risico. Betonboorder inhuren: Prijs op aanvraag.
Leveren en monteren van een condenswaterpomp indien er geen natuurlijk afschot mogelijk is. Prijs op aanvraag.
Overige elektrotechnische leveringen en werkzaamheden, zoals bijvoorbeeld uitbreiden groepenkast. Prijs op aanvraag.
Elektrotechnische voedingsbekabeling vanaf de meterkast naar het airconditioning systeem binnen- en buitenunit dient door de klant vooraf de installatie datum aangelegd te zijn.
Huur van steiger of hoogwerker indien noodzakelijk voor de plaatsing en montage buitenunit.
Het werken vanaf 3 meter hoog. Situatie afhankelijk. Prijs op aanvraag.
Demonteren van de oude unit (binnen en buiten). Prijs op aanvraag.
Eventuele parkeerkosten.
Brandstoftoeslag indien wij monteren op >60 km van Lelystad.

Assortiment airco systemen

Wij leveren uitsluitend A-merken zoals Carrier, Daikin, LG, Mitsubishi en Panasonic. Wij leveren onder andere single- en multi split airconditionings-systemen zoals wandmodellen, cassettemodellen (plafond inbouw), satellietmodellen en vloermodellen. In onze webshop kunt u de modellen bekijken, bestellen en ervoor kiezen om het systeem door ons te laten monteren en in bedrijf te stellen.

Bekijk onze airco’s

 

Kiwa gecertificeerd F-gassen logo

© 2023 Alle rechten voorbehouden | Powered by iClicks