24/7 Gratis advies
Vakkundige installatie
Snelle levering in NL & BE
Keurmerk: Trusted Shops

Horeca afzuigkappen

Horeca afzuigkappen, afzuiging kookdampen geschikt voor horecakeukens, modellen leverbaar voor gas of inductie.

Afzuigkap voor het afvoeren van kookdampen

Afzuigkappen hebben een belangrijke rol in (horeca)keukens, omdat de keukens te maken hebben met het afvoeren van kookdampen en nare geuren. In combinatie met een bijpassende afzuigmotor zorgen de afzuigkappen ervoor dat de kooklucht wordt afgevoerd en dat het achtergebleven vet in het ventilatiesysteem wordt opgevangen.

Welke afzuigkap heb ik nodig?

​Allereerst dient er gekeken te worden welke afzuigkap geschikt is. Dit is voor elke horeca keuken anders; voor elke keuken geldt een andere oplossing. Het is belangrijk om te kijken naar zaken zoals keukeninrichting, het bestaande of nog te realiseren ventilatiesysteem en het kookgedeelte. Het kookgedeelte bepaalt eigenlijk hoe groot de afzuigkap zal gaan worden. Het is aangeraden dat de afzuigkap groter dan het kookgedeelte is en oversteekt met plusminus 25 cm. Als standaard kunnen we aanhouden dat er voor 1 m2 afzuigkap 1000m3/h afzuiging nodig is.

Het ventilatiekanaal

Uiteraard is het van belang dat er goed wordt gekeken naar het ventilatiekanaal en een aantal zaken vooraf goed door te nemen: zijn er genoeg middelen om de lucht af te voeren? Houdt u hierbij rekening met de diameter en de lengte van het kanaalwerk? Worden er bochten, T-stukken en andere hulpmiddelen gebruikt? Dit alles heeft effect op de luchtweerstand.

Afzuigkap modellen

Er zijn vele modellen afzuigkappen die wij leveren voor elke opstelling in een (horeca) keuken.

  • Schuinmodel (met of zonder motor en/of LED verlichting)
  • Doosmodel (met of zonder motor en/of LED verlichting)
  • Eilandmodel
  • Inductie afzuigkap

De afzuigkappen zijn bij ons verkrijgbaar in verschillende diepte en hoogte maten. Er zijn oplopende breedte maten t/m 4000 mm. De afzuigkappen zijn standaard voorzien van (vet)filters en ingebouwde LED-verlichting.

Montage van uw afzuigkap

Wilt u dat wij de afzuigkap komen monteren? Neem dan contact met ons op voor meer informatie. Wij adviseren graag onze opdrachtgevers en leveren voor elke situatie maatwerk. Wij werken uitsluitend met erkende monteurs en gespecialiseerde vakmensen.

© 2024 Alle rechten voorbehouden | Powered by iClicks